Nov/09

30

Festivalul de datini si obiceiuri – Sibiu 2009

festivalul-datini-si-obiceiuri-sibiu-2009-1243839259

Si in acest an, Muzeul „ASTRA” intampina sarbatorile de iarna cum se cuvine. Pe parcursul a trei zile: 4, 5 si 6 decembrie 2009, colindatori de toate varstele din intreaga tara vor vesti Nasterea Domnului si vor garanta inceperea Noului An sub auspicii bune.

Sub genericul „datini si obiceiuri de iarna” muzeul organizeaza diverse manifestari, dedicate tuturor categoriilor de varsta: vernisari de expozitii (de icoane pe lemn pictate de Lucia Nica; de fotografie antropologica), concerte de colinde, reiterari de obiceiuri specifice acestei perioade (capra sau turca) din diferite zone ale tarii: Alba, Brasov, Mures si Neamt si bineinteles Sibiu.
Astfel, vineri, 4 decembrie, incepand cu orele 13, se va vernisa expozitia de icoane pictate pe lemn: A-semanare in griuri de lumina (expozitie cu vanzare, Piata Mica, Nr. 11); in intervalul orar 1600- 1800, in cadrul Targului de Craciun, pe scena din Piata Mare se va desfasura un spectacol sustinut de copii cu dizabilitati de la Scolile speciale din judetul Sibiu, care va continua si in intervalul 1900- 2100, ocazionat si de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.
Sambata, 5 decembrie, pe scena din Piata Mare, vor fi sustinute spectacole de datini si obiceiuri de iarna, in trei intervale orare: 1000- 1200 (copii de la Scoli din judetul Sibiu); 1500- 1700 (grupuri folclorice din tara); 1900- 2100 (grupuri folclorice din tara).
Tot sambata, incepand cu orele 1600, se va vernisa expozitia de fotografie: Imagine…festival…datina…iarna (sala de expozitie a Centrului de informare turistica, Primaria Municipiului Sibiu).
Duminica, 6 decembrie, de ziua Sfantului Ierarh Nicolae, Complexul National Muzeal “ASTRA” Sibiu, alaturi de grupuri pastratoare de traditii din judetul Neamt si Brasov, vor colinda comunitatea de la Noul Roman, prilej de a redescoperi frumusetile Centrului Cultural-Memorial Doctor Gheorghe Telea Bologa.

Sursa: sibiul.ro

Bookmark and Share

Popularity: 1% [?]

RSS Feed

No comments yet.

Care e parerea ta?

<<

>>

Find it!