Dec/11

17

Târgul de Crăciun – pentru a cincea oară la Sibiu

În perioada 26 Noiembrie- 3 Ianuarie are loc, pentru a cincea oară în Sibiu, Târgul de Crăciun din Piața Mare. Evenimentul reunește peste 65 de căsuțe cu comercianți veniți din peste 20 de județe.

Târgul de Crăciun aduce sibienilor pentru al cincilea an consecutiv mii de delicatese, vin fiert, castane prăjite, turtă dulce și multe alte produse. ,, „Am selectat în așa fel comercianții participanți, încât să putem acoperi cât mai multe domenii, plecând de la produse inedite, cadouri de orice fel și până la produse culinare”, a declarat Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul târgului.
Târgul a pregătit mii de surprize pentru copiii de toate vârstele. Astfel, există plimbări cu poneiul și Fabricuță de Cadouri. În curând, se va deschide patinoarul, iar în Ajunul Crăciunului va sosi Moș Crăciun cu daruri pentru cei cuminți.
Deschiderea târgului a fost marcată de concertul lui Fuego.
Un punct de atracție este, ca în fiecare an, ieslea, așezată la baza bradului. Aceasta a fost realizată de-a lungul a șase luni, din lemn de tei, și reprezintă o donație din partea Fundației Austria Pro România. ,,Ne mândrim cu această lucrare de-a dreptul de artă. Putem spune că este cea mai impresionantă și mai artistică reprezentare a nașterii lui Iisus Hristos văzută în România. Am ascultat dorințele sibienilor, care, la fiecare ediție a târgului, și-au dorit ca reprezentarea acestei scene importante în credința noastră să fie una spectaculoasă”, a afirmat Barbara Schöfnagel, președintele Fundației Austria Pro România.
Comerciantii sunt prezenți în Piața Mare a Sibiului în fiecare zi în această perioadă, între orele 10- 21 . Ei au venit din toate colțurile României. Astfel, Elena Uță vine din București și își exprimă gândurile de mulțumire că în fiecare an a ajuns pe aceste meleaguri. ,,De când s-a înființat Târgul de Crăciun la Sibiu vin în fiecare an. Am obiecte lucrate manual, ca brățări, dar și alte lucruri gata cumpărate’’, a declarat comercianta.
Târgul de Crăciun este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro România și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. A fost inaugurat pentru prima dată în anul 2007, când Sibiul a devenit capitală culturală europeană.
Organizatorii evenimentului sunt Fundația Austria Pro România cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Evenimentul a fost sponsorizat de către News Outdoor, Agro Plus, The Little Giant si Magic FM.

Bookmark and Share

Popularity: 21% [?]

RSS Feed

No comments yet.

Care e parerea ta?

<<

>>

Find it!